Имало е опасност за хората на плажа при ниското прелитане на

...
Имало е опасност за хората на плажа при ниското прелитане на
Коментари Харесай

Експерт за вертолета над Градина: При отказ на двигателя, можеше да се вреже сред хората

Имало е заплаха за хората на плажа при ниското прехвръкване на хеликоптер над плаж „ Градина “ на 1 юли, сподели в предаването „ Тази заран “ Димитър Ставрев, публицист от списание „ Клуб Криле “.

„ За двигателни летателни апарати не би трябвало да се лети под 300 метра над обитаемо място. Целта е, в случай че откаже моторът, да има опция да кацне безвредно в режим на авторотация. Може да се дискутира дали плажът е обитаемо място, само че явно е имало доста хора. Би трябвало тази хипотеза за сигурност да се съблюдава “, разяснява специалистът.

Той посочи, че в случай че моторът на хеликоптера беше отказал, той щеше да се вреже в тълпата от хора.

По думите на Ставрев съществена отговорност в тази ситуация носи командира на полета и най-вероятно той ще понесе отговорност.

Целта на полета е била реклама на събитие. От компанията уредник излязоха с позиция, че не е имало заплаха за хората в хеликоптера, които били каскадьори. Изхвърлените от тях бутафорни банкноти пък били биоразградими.

Министерството на превоза стартира инспекция по проблема, а пред bTV министърът Георги Гвоздейков разгласи, че нарушаванията при осъществяването на полета са доста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР